18 grudnia 2006

Kaspersky Lab otrzymał wyróżnienie "Recommended for Business" przyznane przez magazyn SecureIT

Kaspersky Lab, producent oprogramowania antywirusowego i służącego do ochrony danych, otrzymał wyróżnienie "Recommended for Business" w kategoriach "dobra cena za dobry produkt" oraz "największa skuteczność" przyznane przez magazyn SecureIT dla produktu antywirusowego dla biznesu. Znalazł się również w trójce ogólnych zwycięzców w porównawczym przeglądzie produktów antywirusowych dla firm. W teście magazynu SecureIT zbadano 10 najpopularniejszych i wysoko ocenianych produktów antywirusowych, ze szczególnym uwzględnieniem kwestii mających wpływ na działalność biznesową, takich jak opłacalność, skuteczność, łatwość użytkowania i instalacji, pomoc techniczna i administracja.

Produkt firmy Kaspersky Lab został wysoko oceniony w kategorii dotyczącej ceny. "Cena programu w połączeniu z jego skutecznością, powaliła naszych testerów na kolana... Program firmy Kaspersky Lab to niezwykle dobry produkt za dobrą cenę. To fenomenalny zakup!" - możemy przeczytać w magazynie. W kategorii "największa skuteczność" redaktorzy napisali: "Wyniki firmy Kaspersky Lab w niezależnych testach były w ostatnich trzech latach rewelacyjne i wygląda na to, że mogą być tylko lepsze".

Uzyskując wysokie oceny, szczególnie w kategoriach dotyczących skuteczności i łatwości użytkowania rozwiązania, firma Kaspersky Lab wykazała w teście, że potrafi zabezpieczyć każdy aspekt biznesu, łącznie z zapewnieniem ochrony różnym platformom i środowiskom, od stacji roboczych działających pod kontrolą systemu Windows po serwery plików Samba oraz urządzenia typu handheld. W sumie, firma Kaspersky Lab uzyskała w teście 9 z możliwych 10 punktów.

Stuart Cole, redaktor i dyrektor SecureIT powiedział: "Firma Kaspersky Lab wykazała, że jest producentem pragnącym oferować najlepsze produkty dla wszystkich platform i środowisk - nie znajdziesz lepszego rozwiązania do ochrony antywirusowej swojej firmy".

Wyniki przeglądu dostępne są tutaj: http://www.secureit-online.com/product_tests_results.php?Id=2.