11 grudnia 2006

Kaspersky Lab i Clearswift łączą siły w celu zapewnienia klientom ochrony internetowej na najwyższym poziomie

Kaspersky Lab, producent rozwiązań antywirusowych i służących do ochrony danych, zawarł nową umowę partnerską z firmą Clearswift - liderem na rynku rozwiązań służących do ochrony zawartości oraz długoletnim partnerem Kaspersky Lab. W ramach umowy Kaspersky Lab stanie się uprzywilejowanym partnerem Clearswift w dziedzinie technologii antywirusowych, a Clearswift będzie rekomendował swoim klientom wielokrotnie nagradzane oprogramowanie firmy Kaspersky Lab.

Punkt zwrotny we współpracy obu firm stanowiło opublikowanie rozwiązania Kaspersky Anti-Virus 5.0 for MIMEsweeper, które ściśle integruje się z Clearswift MIMEsweeper w celu skanowania ruchu SMTP w czasie rzeczywistym. Produkt firmy Kaspersky Lab jest kompatybilny z następującymi rozwiązaniami firmy Clearswift: MIMEsweeper for SMTP, MIMEsweeper for Domino, MIMEsweeper for Exchange oraz MIMEsweeper for Web. Dodatkowo, Kaspersky Anti-Virus, który zawiera wielokrotnie nagradzane moduły ochrony przed złośliwymi programami, spyware i phishingiem, dostarczany jest wraz z oprogramowaniem MIMEsweeper SMTP Appliance firmy Clearswift i nie wymaga dodatkowej instalacji.

Kaspersky Anti-Virus 5.0 for MIMEsweeper for SMTP zapewnia szybkie skanowanie w czasie rzeczywistym całego przychodzącego ruchu SMTP na serwerach wykorzystujących oprogramowanie MIMEsweeper, usuwając wykryte złośliwe programy. Program posiada wbudowany mechanizm aktualizacji umożliwiający pobieranie najnowszych sygnatur z serwerów firmy Kaspersky Lab na żądanie lub zgodnie z terminarzem (co 30 minut, co jedną godzinę lub trzy godziny, w zależności od ustawień). Rozwiązanie może być skonfigurowane i zarządzane przy użyciu narzędzi administracji dostępnych w rozwiązaniu MIMEsweeper firmy Clearswift. Pozwala to administratorom na zastosowanie elastycznych profili bezpieczeństwa i administracji w odniesieniu do chronionej sieci.

"Kaspersky Lab i Clearswift stanowią doskonałych partnerów zarówno pod względem technologicznym jak i biznesowym" - powiedział Vitaly Bezrodnykh, dyrektor ds. rozwoju w firmie Kaspersky Lab. "Nasza technologia antywirusowa została już zintegrowana z rozwiązaniem MIMEsweeper firmy Clearswift, tak więc jej szybkość wykrywania i skuteczność zostały sprawdzone. Duża wydajność Kaspersky Anti-Virus 5.0 for MIMEsweeper for SMTP była kluczowa dla tego partnerstwa. Nasza technologia jest skalowalna i może chronić złożone środowiska korporacyjne na wielu platformach i systemach operacyjnych".

"Cieszymy się, że możemy dostarczać naszym klientom technologie firmy Kaspersky Lab" - powiedział Jon Lee, dyrektor generalny Clearswift. "Chcemy pracować z producentami, którzy oferują najlepszą technologię, a firma Kaspersky Lab doskonale spełnia nasze wymagania. Jesteśmy pewni, że w połączeniu nasze produkty mogą zapewnić rzeczywistą ochronę przed zagrożeniami z Internetu".

Informacje o firmie Clearswift

Clearswift (www.clearswift.com) upraszcza ochronę zawartości. Produkty firmy pomagają organizacjom realizować najlepszą praktykę w korzystaniu z poczty elektronicznej i Internetu dzięki temu że, cały ruch podporządkowany jest wewnętrznej polityce i zewnętrznym regulacjom.

Wachlarz rozwiązań firmy służących do filtrowania zawartości ułatwia wdrożenie i zarządzanie bezkompromisową ochroną poczty elektronicznej i sieci zarówno dla ruchu wejściowego jak i wyjściowego.

Clearswift jest jedynym producentem, który oferuje wszechstronną, opartą na polityce ochronę zawartości za pomocą wszystkich trzech metod wdrażania: w formie oprogramowania, urządzenia i zarządzanej usługi.

Wszystkie trzy platformy mają na celu ułatwienie ochrony ruchu internetowego, dzięki przejrzystemu, intuicyjnemu interfejsowi, całkowicie automatycznym aktualizacjom, skutecznemu raportowaniu i wyważonej polityce zarządzania.