18 września 2006

Kaspersky Lab Polska na BIN GigaCon 2006

Firma Kaspersky Lab Polska wzięła udział w konferencji BIN GigaCon 2006 - Bezpieczeństwo i Niezawodność Systemów Informatycznych. Siódma edycja Konferencji BIN GigaCon 2006 miała miejsce w dniach 7-8 września 2006 r. w hotelu Mariott w Warszawie i odbyła się pod hasłem: "Czy grozi nam cyber-terroryzm?"

Przedstawiciele firmy Kaspersky Lab Polska, Bartosz Prauzner-Bechcicki oraz Robert Kapuściński, przedstawili wykład pod tytułem "Bezpieczeństwo nowej generacji - Produkty Kaspersky Lab z linii 6.0". Prezentacja miała na celu przedstawienie idei, które przyświecały powstawaniu najnowszych rozwiązań Kaspersky Lab oraz wykorzystanych w nich technologii.

Wzięli oni także aktywny udział w kończącym konferencję panelu dyskusyjnym obejmującym zagadnienia cyberterroryzmu, przestępczości internetowej i bezpieczeństwa systemów komputerowych. Wśród uczestników konferencji zostało rozlosowane oprogramowanie Kaspersky Internet Security 6.0 ufundowane przez Kaspersky Lab Polska.

Organizatorzy konferencji zgromadzili około 600 uczestników. Wstęp był bezpłatny.

BIN GigaCon to cykl konferencji poświęconych tematyce najnowocześniejszych rozwiązań i technologii, które zapewniają bezpieczeństwo oraz wysoką niezawodność systemów informatycznych. To przegląd dostępnych na rynku środowisk i narzędzi niezbędnych do efektywnego zabezpieczania zasobów IT.

Więcej informacji o konferencji można znaleźć pod adresem: www.bin.gigacon.org.