14 marca 2006

Ciąg dalszy współpracy Kaspersky Lab i Clearswift

Kaspersky Lab, producent oprogramowania antywirusowego i służącego do ochrony danych, informuje o udostępnieniu oprogramowania Kaspersky Anti-Virus for MIMESweeper do otwartych testów beta.

Kaspersky Anti-Virus for MIMESweeper został zintegrowany z oprogramowaniem Clearswift MIMESweeper for SMTP w celu zapewnienia szybkiego skanowania w poszukiwaniu wirusów w całym ruchu SMTP przetwarzanym przez oprogramowanie do ochrony poczty elektronicznej MIMESweeper. Rozwój tego modułu jest naturalną konsekwencją zapoczątkowanej w 2005 roku owocnej współpracy między firmami Kaspersky Lab i Clearswift, której celem było zintegrowanie technologii Kaspersky Anti-Virus z urządzeniem Clearswift MIMESweeper SMTP Appliance.

Dzięki nowej wtyczce firmy Kaspersky Lab ponad 15 tys. użytkowników oprogramowania MIMESweeper będzie mogło chronić swoją pocztę firmową za pomocą wielokrotnie nagradzanego silnika Kaspersky Anti-Virus, który znany jest z dokładności, niezawodności i wysokiego współczynnika wykrywalności. Wraz z Kaspersky Anti-Virus for MIMESweeper oferowane jest zintegrowane narzędzie, które umożliwia pobieranie uaktualnień antywirusowych z serwerów Kaspersky Lab, automatycznie - zgodnie z predefiniowanymi ustawieniami (co 30 minut, co jedną godzinę, co 3 godziny) - lub ręcznie.

Firma Kaspersky Lab zaprasza wszystkich użytkowników oprogramowania MIMESweeper do udziału w otwartych testach beta. Wersja beta oprogramowania Kaspersky Anti-Virus for MIMESweeper, z pełnym zestawem funkcji, będzie dostępna do 5 czerwca 2006 roku na stronie Kaspersky Lab, w sekcji przeznaczonej dla beta-testerów.

Informacje o firmie Clearswift

Firma Clearswift jest producentem rozwiązań służących do ochrony zawartości przed atakami. Produkty firmy cechują się profilami bezpieczeństwa, które zwiększają produktywność, zmniejszają koszty konserwacji infrastruktury IT i tworzą bezpieczne środowisko pracy. Katalog produktów firmy Clearswift obejmuje MIMEsweeper, jedno z najlepszych rozwiązań służących do ochrony zawartości, jak również szereg specjalizowanych rozwiązań z dziedziny bezpieczeństwa dla wszystkich popularnych środowisk. Rozwiązania Clearswift spełniają wymagania zarówno małych firm, jak i korporacji. Firma Clearswift posiada ponad dwudziestoletnie doświadczenie w branży bezpieczeństwa. Z rozwiązań firmy korzysta blisko 15 500 klientów oraz ponad 20 milionów użytkowników końcowych na całym świecie. Siedziby firmy znajdują się w Stanach Zjednoczonych oraz Wielkiej Brytanii, a lokalne biura w Niemczech, Szwecji, Japonii oraz Australii. Więcej informacji o firmie Clearswift oraz o oferowanym przez nią rozwiązaniu MIMEsweeper SMTP Appliance można znaleźć na stronie www.clearswift.com.