5 grudnia 2005

Kaspersky Lab skanuje za darmo

Firma Kaspersky Lab, producent oprogramowania antywirusowego i służącego do ochrony danych, informuje o uruchomieniu nowej, polskojęzycznej wersji antywirusowego skanera on-line - Kaspersky On-line Scanner - pozwalającego wszystkim użytkownikom na bezpłatne skanowanie komputerów w poszukiwaniu wirusów i innego szkodliwego oprogramowania.

Kaspersky On-line Scanner oferuje wyjątkową skuteczność i współczynnik wykrywalności dzięki zastosowaniu silnika Kaspersky Anti-Virus. Uaktualnienia antywirusowych baz danych są publikowane przez firmę Kaspersky Lab co godzinę i mogą być pobierane podczas każdego uruchomienia programu Kaspersky On-line Scanner. Produkt wykorzystuje zaawansowane mechanizmy analizy heurystycznej, dzięki czemu może wykrywać także nieznane wirusy.

Kaspersky On-line Scanner wykrywa wszystkie typy wirusów i koni trojańskich oraz oprogramowanie spyware, adware, dialery i inne rodzaje szkodliwych aplikacji. Dodatkową zaletą programu jest bardzo prosta instalacja - wystarczy kliknąć odsyłacz znajdujący się na stronie WWW firmy Kaspersky Lab - www.kaspersky.pl.

Podczas pierwszego uruchamiania skanera pobierany jest komplet antywirusowych baz danych. W trakcie kolejnych aktualizacji pobierane będą tylko nowe i zmienione pliki, dzięki czemu redukowany jest czas wymagany do uaktualnienia produktu.

Kaspersky On-line Scanner działa pod kontrolą przeglądarki MS Internet Explorer w wersji 5.0 lub nowszej.

W celu skorzystania z darmowego skanera firmy Kaspersky Lab wystarczy otworzyć stronę www.kaspersky.pl/virusscanner.html i kliknąć odpowiedni odsyłacz.