28 listopada 2005

SafeNet chroni sprzęt sieciowy razem z Kaspersky Lab

Firma SafeNet, Inc., która ustanawia standardy w dziedzinie bezpieczeństwa informatycznego, ogłosiła wprowadzenie na rynek produktu QuickSec Unified Anti-Virus. To zaawansowane rozwiązanie antywirusowe wykorzystujące technologię firmy Kaspersky Lab pozwoli producentom sprzętu sieciowego na dodanie skutecznej ochrony do aplikacji służących zapewnieniu bezpieczeństwa.

QuickSec Unified Anti-Virus został całkowicie zintegrowany z QuickSec Unified, jedyną na rynku zintegrowaną platformą bezpieczeństwa wersji OEM umożliwiającą producentom sprzętu sieciowego zbudowanie systemu ujednoliconych aplikacji służących bezpieczeństwu, zawierających mechanizmy takie jak SSL VPN, IPSec VPN, zapora ogniowa, zapobieganie włamaniom oraz ochrona antywirusowa - wszystko w jednym narzędziu.

QuickSec Unified Anti-Virus zawiera najwyższej jakości technologię firmy Kaspersky Lab, uznanego producenta w branży bezpieczeństwa IT. Kaspersky Anti-Virus jest teraz składnikiem rozwiązania QuickSec Unified Anti-Virus firmy SafeNet. QuickSec Unified Anti-Virus został wyposażony w obsypany nagrodami silnik Kaspersky Anti-Virus, który zapewnia zaawansowaną ochronę korporacyjnego ruchu pocztowego - jednej z głównych dróg przedostawania się złośliwych programów.

"Cieszymy się, że firma SafeNet zintegrowała silnik antywirusowy Kaspersky ze swoim rozwiązaniem QuickSec Unified w celu dostarczenia aplikacji w wersji OEM zapewniających najbardziej zawansowaną ochronę poczty", powiedział Vitaly Bezrodnykh, dyrektor ds. rozwoju biznesu firmy Kaspersky Lab. "To unikatowe rozwiązanie znacznie zwiększa ogólny poziom ochrony sieciowej oraz zwrot inwestycji klientów platformy QuickSec Unified".

Skala ataków wirusów, robaków oraz trojanów, jak również konsekwencje ekonomiczne tego zjawiska stały się w ostatnich latach coraz poważniejsze. QuickSec Unified Anti-Virus umożliwia skanowanie ruchu na poziomie bramy w czasie rzeczywistym w poszukiwaniu złośliwego kodu, przy użyciu heurystyki, emulacji zachowań oraz antywirusowych baz danych uaktualnianych co godzinę.

"Dzięki integracji wysokiej jakości silnika antywirusowego firmy Kaspersky Lab możemy zaoferować teraz producentom urządzeń sieciowych najbardziej wszechstronną platformę bezpieczeństwa w wersji OEM", powiedział Henk Pruim z firmy SafeNet, Inc. "QuickSec Unified zapewnia kompletną ochronę przed połączonymi zagrożeniami sieciowymi za pomocą światowej klasy zintegrowanego systemu bezpieczeństwa, zarówno sprzętu jak i oprogramowania, który znacznie zmniejsza koszty i okres wdrożenia".

QuickSec Unified Anti-Virus jest kluczowym komponentem całkowicie zintegrowanych systemów bezpieczeństwa firmy SafeNet dla sieciowych OEM-ów. Firma SafeNet oferuje szeroki zakres rozwiązań sieciowych dla telekomunikacji, rynków SME, SOHO, ODM/OEM oraz półprzewodników. Ten kompletny zestaw zintegrowanych produktów, obejmujących oprogramowanie i sprzęt, umożliwia zbudowanie kompletnych rozwiązań dla bezpieczeństwa sieciowego przy jednoczesnym zmniejszeniu całkowitych kosztów i okresu wdrożenia. Więcej informacji o rozwiązaniu QuickSec Anti-Virus można znaleźć na stronie http://www.safenet-inc.com/antivirus.

Informacje o firmie SafeNet, Inc.

SafeNet jest światowym liderem w dziedzinie bezpieczeństwa informatycznego. Założona ponad 20 lat temu, firma SafeNet specjalizuje się w rozwiązaniach dla bezpieczeństwa sieciowego wykorzystujących technologie szyfrowania do ochrony komunikacji, własności intelektualnej oraz tożsamości cyfrowych, oferując pełen zakres produktów, łącznie ze sprzętem, oprogramowaniem i układami scalonymi. Do klientów firmy SafeNet należą ARM, Bank of America, NetGear, Department of Defense oraz Department of Homeland Security, Adobe, Samsung, Texas Instruments, U.S. Internal Revenue Service. Więcej informacji można uzyskać na stronie http://www.safenet-inc.com.