13 września 2005

Nowa wersja programu Kaspersky Personal Security Suite

Firma Kaspersky Lab, jeden z czołowych producentów oprogramowania służącego do ochrony danych, przedstawia nową, polskojęzyczną wersję pakietu Kaspersky Personal Security Suite (1.1.53) gwarantującą kompletną ochronę komputerów działających pod kontrolą systemów MS Windows. Pakiet składa się z trzech aplikacji zapewniających ochronę przed szkodliwym oprogramowaniem, atakami hakerów i spamem. W nowej wersji udoskonalono wiele funkcji, w tym mechanizm pobierający uaktualnienia sygnatur spamu.

Jednym z najważniejszych udoskonaleń wprowadzonych w nowej wersji jest usprawnienie systemu pobierającego antyspamowe bazy danych. Osiągnięto zmniejszenie rozmiaru uaktualnień, który teraz wynosi około 300 KB. Pozwala to na zmniejszenie obciążenia łącza oraz czasu pobierania. Ponadto, dokonano zmian w interfejsie, które umożliwiają instalowanie kluczy licencyjnych dla poszczególnych składników pakietu. Dodano także opcję pozwalającą na łatwą zamianę klucza testowego na komercyjny.

Kaspersky Personal Security Suite przeznaczony jest dla użytkowników indywidualnych. Pakiet wykorzystuje przełomowe technologie firmy Kaspersky Lab pozwalające na zapewnienie efektywnej ochrony przed wszelkimi zagrożeniami - szkodliwym oprogramowaniem, atakami hakerów oraz spamem.

Moduł antywirusowy pakietu Kaspersky Personal Security Suite zapewnia ochronę przed wszystkimi typami szkodliwego kodu. Uaktualnienia antywirusowych baz danych są publikowane co jedną godzinę, a podczas epidemii wirusów nawet częściej. Wbudowana w pakiet zapora ogniowa monitoruje dane wymieniane między komputerem a Internetem i blokuje wszelkie niepożądane próby uzyskania dostępu do danych użytkownika. Dzięki modułowi antyspamowemu skrzynki pocztowe użytkownika nie będą zaśmiecane spamem. Uaktualnienia antyspamowych baz danych są tworzone i regularnie publikowane przez laboratorium lingwistyczne Spamtest.

Pełny opis programu Kaspersky Anti-Hacker dostępny jest tutaj.

Produkt można pobrać w naszym dziale Download.

Dostępna jest także bezpłatna wersja 30-dniowa.