Clearswift oraz Kaspersky Lab poinformowały o rozpoczęciu współpracy. Rozwiązania firmy Kaspersky Lab będą zapewniać ochronę antywirusową w najnowszej wersji flagowego produktu firmy Clearswift - MIMEsweeper SMTP Appliance." name="description"> Clearswift oraz Kaspersky Lab poinformowały o rozpoczęciu współpracy. Rozwiązania firmy Kaspersky Lab będą zapewniać ochronę antywirusową w najnowszej wersji flagowego produktu firmy Clearswift - MIMEsweeper SMTP Appliance."/>
7 września 2005

Kaspersky Lab chroni razem z firmą Clearswift

Firmy Clearswift oraz Kaspersky Lab poinformowały o rozpoczęciu współpracy. Rozwiązania firmy Kaspersky Lab będą zapewniać ochronę antywirusową w najnowszej wersji flagowego produktu firmy Clearswift - MIMEsweeper SMTP Appliance. W wyniku tej współpracy użytkownicy rozwiązania firmy Clearswift otrzymają najwyższy poziom ochrony przed szkodliwym oprogramowaniem. Poza technologią Kaspersky Anti-Virus, rozwiązanie MIMEsweeper SMTP Appliance wyposażone jest w silnik ochrony zawartości MIMEsweeper oraz nowe mechanizmy antyspamowe. Silnik Kaspersky Anti-Virus zostanie zintegrowany bezpośrednio z rozwiązaniem MIMEsweeper SMTP Appliance, dzięki czemu zarówno istniejący, jak i nowi użytkownicy uzyskają dostęp do ochrony przed wirusami i oprogramowaniem spyware.

MIMEsweeper SMTP Appliance oferuje zarządzanie za pośrednictwem strony WWW, obszar kwarantanny, raportowanie oraz specjalistyczne funkcje administracyjne. Administratorzy mogą uaktualniać system operacyjny oraz oprogramowanie i korzystać z całkowicie zautomatyzowanej aktualizacji antywirusowych baz danych. Rozwiązanie wykorzystuje także mechanizm ochrony zawartości, który stał się już standardem w systemach firmy Clearswift.

"Z przyjemnością nawiązaliśmy współpracę z firmą Kaspersky Lab, dzięki której nasi klienci otrzymają najlepszą na rynku ochronę przed szkodliwym oprogramowaniem," mówi Alyn Hockey, dyrektor techniczny firmy Clearswift. "W połączeniu z naszym silnikiem MIMEsweeper oraz technologią antyspamową, Kaspersky Anti-Virus zapewni naszym klientom kompletną ochronę przed przychodzącymi i wychodzącymi zagrożeniami. Silnik Kaspersky Anti-Virus zapewnia doskonałą ochronę nie tylko przed wirusami, ale także przed oprogramowaniem spyware. Dzięki pełnej integracji możemy zaoferować dla ochrony antywirusowej takie same funkcje, jakie dostępne są dla użytkowników naszych technologii antyspamowych oraz filtrowania zawartości."

Kaspersky Anti-Virus zapewnia ochronę wszystkich składników sieci, włącznie ze stacjami roboczymi, serwerami plików, serwerami http oraz serwerami proxy. Eksperci z firmy Kaspersky Lab są najszybsi na świecie w analizowaniu nowych wirusów i ataków hakerów. Sygnatury zagrożeń publikowane są co jedną godzinę, a pilne uaktualnienia pojawiają się nie później niż 30 minut po wykryciu nowego zagrożenia.

"Nasz silnik antywirusowy jest uznawany za najbardziej zaawansowane rozwiązanie dostępne na rynku," mówi Vitaly Bezrodnykh, dyrektor ds. rozwoju w firmie Kaspersky Lab. "Firma Clearswift jest znana dzięki doskonałym rozwiązaniom służącym do ochrony zawartości i jesteśmy zaszczyceni tym, że wybrała nasze rozwiązanie antywirusowe. Jesteśmy przekonani, że nasza współpraca uczyni rozwiązania firmy Clearswift jeszcze bardziej skutecznymi w walce z zagrożeniami dla danych."

Informacje o firmie Clearswift

Firma Clearswift jest producentem rozwiązań służących do ochrony zawartości przed atakami. Produkty firmy cechują się profilami bezpieczeństwa, które zwiększają produktywność, zmniejszają koszty konserwacji infrastruktury IT i tworzą bezpieczne środowisko pracy. Katalog produktów firmy Clearswift obejmuje MIMEsweeper, jedno z najlepszych rozwiązań służących do ochrony zawartości, jak również szereg specjalizowanych rozwiązań z dziedziny bezpieczeństwa dla wszystkich popularnych środowisk. Rozwiązania Clearswift spełniają wymagania zarówno małych firm, jak i korporacji. Firma Clearswift posiada ponad dwudziestoletnie doświadczenie w branży bezpieczeństwa. Z rozwiązań firmy korzysta blisko 15 500 klientów oraz ponad 20 milionów użytkowników końcowych na całym świecie. Siedziby firmy znajdują się w Stanach Zjednoczonych oraz Wielkiej Brytanii, a lokalne biura w Niemczech, Szwecji, Japonii oraz Australii. Więcej informacji o firmie Clearswift oraz o oferowanym przez nią rozwiązaniu MIMEsweeper SMTP Appliance można znaleźć na stronie www.clearswift.com.