2 czerwca 2004

Beta-testy programów Kaspersky Anti-Virus 5.0 for Windows Workstations oraz Administration Kit 5.0 rozpoczęte

Informujemy o rozpoczęciu otwartych beta-testów najnowszych produktów firmy Kaspersky Lab - Kaspersky Anti-Virus 5.0 for Windows Workstations oraz Kaspersky Administration Kit 5.0. W testowaniu nowych programów mogą brać udział wszyscy chętni użytkownicy.

Kaspersky Anti-Virus for Windows Workstations zapewnia ochronę antywirusową stacjom roboczym pracującym pod kontrolą systemów operacyjnych Windows, podczas gdy Kaspersky Administration Kit pozwala na zarządzanie całym systemem ochrony.

Kaspersky Anti-Virus 5.0 for Windows Workstations pod każdym względem przewyższa wersję 4.5. Zastosowanie nowego silnika antywirusowego, a także technologii iChecker oraz iStream pozwoliło na zredukowanie o połowę pamięci RAM wykorzystywanej przez program oraz na trzykrotne przyspieszenie skanowania w poszukiwaniu wirusów.

Produkt wyposażony jest w całkowicie nowy, ergonomiczny interfejs oferujący trzy przygotowane przez ekspertów z firmy Kaspersky Lab poziomy ochrony: maksymalna ochrona, zalecany oraz wysoka wydajność.

Znacznie udoskonalono ochronę poczty. Produkty Kaspersky Anti-Virus piątej generacji skutecznie neutralizują niebezpieczny kod w bazach pocztowych programów Microsoft Outlook oraz Microsoft Outlook Express, a także skanują cały ruch pocztowy SMTP/POP3 niezależnie od wykorzystywanego programu pocztowego. Uwzględniono także najnowsze trendy ze świata wirusów - program wykrywa i leczy zainfekowane obiekty zapisane w archiwach ZIP, ARJ, CAB oraz RAR.

Program Kaspersky Administration Kit 5.0 także został znacznie udoskonalony. Administratorzy z pewnością docenią zoptymalizowany interfejs, który teraz całkowicie integruje się z konsolą Microsoft Management Console.

W celu spełnienia wymogów nowoczesnych korporacji, Kaspersky Administration Kit 5.0 może kontrolować nawet 5 000 komputerów. Zarządzanie zostało znacznie ułatwione - administratorzy mogą bardzo szybko grupować komputery. Znacznie udoskonalono funkcje związane z zarządzaniem raportami, dzięki czemu administratorzy mają możliwość szczegółowego monitorowania funkcjonowania ochrony antywirusowej oraz wydajności aplikacji na poszczególnych stacjach roboczych.

Wszystkich chętnych do wzięcia udziału w beta-testach zapraszamy do pobrania wersji instalacyjnych oraz dodatkowych materiałów z poniższych lokalizacji:

Wszelkie uwagi związane z wersjami beta produktów Kaspersky Anti-Virus należy przesyłać na adres beta@kaspersky.pl.

UWAGA! Wersji beta programów Kaspersky Anti-Virus nie należy instalować na systemach produkcyjnych.