12 marca 2004

Nowe formy licencjonowania oprogramowania Kaspersky Anti-Virus

Firma Kaspersky Lab Polska wprowadziła nowe formy licencjonowania oprogramowania w postaci pakietów Kaspersky Anti-Virus PACK oraz Kaspersky Anti-Virus iPACK.

Pakiet Kaspersky Anti-Virus PACK przeznaczony jest dla firm korzystających ze stacji roboczych i serwerów Windows. W jego skład wchodzą produkty Kaspersky Anti-Virus for Windows Workstation oraz Kaspersky Anti-Virus for Windows Server. Przykładowa cena pakietu Kaspersky Anti-Virus PACK dla 25 licencji to 4 450 zł netto.

Pakiet Kaspersky Anti-Virus iPACK przeznaczony jest dla firm korzystających ze stacji roboczych i serwerów Windows oraz z serwera Microsoft Exchange Server. W jego skład wchodzą produkty Kaspersky Anti-Virus for Windows Workstation, Kaspersky Anti-Virus for Windows Server oraz Kaspersky Anti-Virus for MS Exchange. Przykładowa cena pakietu Kaspersky Anti-Virus iPACK dla 25 licencji to 8 300 zł netto.

W każdym z pakietów liczba kupowanych licencji określa sumę stacji roboczych i serwerów plików, przy czym liczba serwerów plików ograniczona jest do 10% całkowitej liczby licencjonowanych urządzeń. W przypadku Kaspersky Anti-Virus iPACK liczba licencji dla serwera pocztowego równa jest liczbie licencji dla stacji roboczych.