20 lutego 2004

Kaspersky Lab prezentuje nowy produkt - Kaspersky Anti-Virus for Samba Server

Firma Kaspersky Lab informuje o wydaniu nowego produktu, Kaspersky Anti-Virus for Samba Server przeznaczonego do ochrony zasobów udostępnianych przez serwer Samba pracujący w systemie operacyjnym Linux lub FreeBSD.

Ciągła ochrona zasobów serwera Samba

Kaspersky Anti-Virus for Samba Server zapewnia ciągłą ochronę antywirusową plików udostępnianych na serwerze Samba. Zapobiega on otwieraniu i zapisywaniu zainfekowanych plików oraz nie zezwala na uzyskanie do nich dostępu. Program może również leczyć zainfekowane obiekty, a także wysyłać powiadomienia o niebezpiecznych sytuacjach (poprzez e-mail lub usługę Posłaniec).

Niezależnie od ciągłej ochrony udostępnionych zasobów program może także na żądanie testować pliki zapisane na serwerze.

Zaawansowane możliwości konfiguracji

Szeroki zestaw opcji umożliwia podejmowanie różnych akcji: zapisywanie informacji o wynikach testu w raporcie lub na konsoli, wysyłanie szczegółowych informacji na temat wykrytych wirusów i ich lokalizacji do wybranych użytkowników, przeniesienie zainfekowanego obiektu do kwarantanny, wyleczenie lub usunięcie.

Zarządzanie oprogramowaniem

Pakiet Kaspersky Anti-Virus for Samba Server może być zarządzany zdalnie za pomocą aplikacji internetowej Webmin.

Automatyczna aktualizacja

Moduł KeepUp2Date pozwala na zautomatyzowanie procesu aktualizacji antywirusowych baz danych. Nowe bazy mogą być pobierane z internetu, dysku lokalnego lub sieciowego.

Cena produktu Kaspersky Anti-Virus for Samba Server zależna jest od ilości chronionych serwerów. Cena dla jednego serwera to 1850 zł netto.

Najnowszą wersję pakietu można pobrać w naszym dziale download.