4 grudnia 2003

Firma Kaspersky Lab otrzymuje status Microsoft Gold Certified Partner for Security Solutions

Firma Kaspersky Lab, międzynarodowy twórca oprogramowania związanego z bezpieczeństwem informacji, pomyślnie przeszła proces certyfikacji firmy Microsoft i otrzymała prestiżowy status Microsoft Gold Certified Partner for Security Solutions.

Status Microsoft Gold Certified Partner for Security Solutions jest zarezerwowany wyłącznie dla Certyfikowanych Partnerów firmy Microsoft, którzy odnoszą duże sukcesy w dostarczaniu rozwiązań z dziedziny bezpieczeństwa informacji, bazujących na technologiach opracowanych przez Giganta z Redmont.

Firma Kaspersky Lab spełniła wszystkie wymagania związane z certyfikacją. Przez cały rok 2002 była aktywnym uczestnikiem programu Microsoft Certified Partner, którego celem było stworzenie rozwiązania zabezpieczającego dane dla dużych korporacji, z uwzględnieniem charakterystycznych dla tego rynku potrzeb. Projekt został zakończony na czas i w pełni zadowolił oczekiwania klientów. W rezultacie firma Kaspersky Lab otrzymała wiele pozytywnych opinii od prywatnych korporacji oraz organizacji publicznych. Szybka reakcja na potrzeby klientów, profesjonalne wykonanie, ekspertyza oraz efektywność rozwiązań firmy Kaspersky Lab - czynniki te zaowocowały przyznaniem prestiżowego statusu Microsoft Gold Certified Partner for Security Solutions.

"Produkty firmy Microsoft zdominowały globalny rynek, dlatego zawsze staramy się, aby nasze rozwiązania były z nimi w pełni kompatybilne. Jesteśmy bardzo zadowoleni z tego, że nasze wysiłki zostały uhonorowane przez największą na świecie korporację IT", podsumował Winfried Mueller, Marketing Director firmy Kaspersky Lab.