6 października 2003

Atrakcyjny program wymiany dla użytkowników RAV

Kaspersky Lab informuje o atrakcyjnym programie wymiany na system Kaspersky Anti-Virus, dostępnym dla użytkowników rozwiązań antywirusowych RAV. Program pozwala na korzystne finansowo i bezproblemowe przejście na produkty firmy Kaspersky Lab oraz upoważnia do korzystania z profesjonalnej pomocy technicznej.

10 czerwca 2003 firma Microsoft nabyła technologię antywirusową RAV w celu zintegrowania jej z systemem Windows. Firma GeCAD Software (twórca systemu RAV) już ogłosiła rozpoczęcie "strategicznej reorganizacji", z którą łączy się zaprzestanie sprzedaży bezpośredniej oraz dalszego rozwijania produktów RAV. Antywirusowe bazy danych przestaną być uaktualniane we wrześniu 2004.

Niestety przejęcie technologii RAV niesie ze sobą wiele negatywnych czynników. Wielu dystrybutorów systemów RAV wyraziło swoje niezadowolenie i rozpoczęło poszukiwanie alternatywnych rozwiązań antywirusowych.

Eksperci z firmy Kaspersky Lab doskonale wiedzą o konieczności zapewnienia ciągłej ochrony antywirusowej wszystkim użytkownikom - zarówno indywidualnym, jak i rozległym sieciom korporacyjnym. Przerwanie działania ochrony antywirusowej może doprowadzić do zniszczenia, uszkodzenia lub kradzieży danych.

Z tego względu firma Kaspersky Lab proponuje wszystkim klientom RAV specjalny program, dzięki któremu mogą oni zaopatrzyć się w produkt Kaspersky Anti-Virus (będący odpowiednikiem posiadanego systemu antywirusowego RAV) z 50% rabatem. Przez okres ważności posiadanej licencji RAV produkt Kaspersky Anti-Virus będzie dostarczany do klientów bez ponoszenia przez nich dodatkowych kosztów. Ponadto firma Kaspersky Lab oferuje usługi konsultingowe dla korporacji oraz dostawców usług internetowych. W skład tych usług wchodzi implementacja, konserwacja oraz dostosowanie systemu Kaspersky Anti-Virus do potrzeb użytkownika.

Kaspersky Lab oferuje także atrakcyjne warunki współpracy wszystkim dystrybutorom produktów RAV.

Zainteresowanych użytkowników oraz partnerów RAV zapraszamy do kontaktu z nami pod adresem info@kaspersky.pl.