30 maja 2003

Zapraszamy do testowania nowych wersji produktów firmy Kaspersky Lab

Kaspersky Lab Polska ogłasza rozpoczęcie programu mającego na celu testowanie nowych wersji wchodzących w skład pakietu Kaspersky Anti-Virus Business Optimal 4.5. Pakiet ten zapewnia ochronę antywirusową serwerów i stacji roboczych pracujących pod kontrolą systemu Windows. W jego skład wchodzi również produkt Kaspersky Administration Kit - system służący do scentralizowanej instalacji i zarządzania produktami Kaspersky Lab w sieciach korporacyjnych.

Nowe składniki pakietu Kaspersky Anti-Virus Business Optimal dla systemu Windows zawierają kilka dodatkowych możliwości obejmujących m.in. technologię IChecker zastosowaną w monitorze antywirusowym. Technologia ta umożliwia znaczne zwiększenie wydajności monitora antywirusowego.

Wersja 4.5 korzysta również z wyników współpracy pomiędzy ekspertami z Kaspersky Lab, a użytkownikami produktów, którzy włożyli dużo wysiłku, aby usprawnić ich działanie.

Zmodyfikowany został również centralny system zarządzania, Kaspersky Administration Kit, który obecnie zapewnia administratorom sieci instalację i kontrolowanie wszystkich składników Kaspersky Anti-Virus z dowolnego komputera w sieci. Uaktualniona wersja Kaspersky Adminitration Kit 4.5 została zaprojektowa tak, aby zapewnić maksymalną efektywność przetwarzania wszystkich składników ochrony antywirusowej.

Zasady przystąpienia do PROGRAMU BETA-TESTÓW można znaleźć tutaj.

Najbardziej aktywni uczestnicy zostaną nagrodzeni rabatem na zakup komercyjnych wersji oprogramowania, które poddawali testom.