29 listopada 2017

Kaspersky Lab Polska otrzymuje prestiżowe wyróżnienie "Symbol Innowacji w Informatyce 2017"

Kaspersky Lab Polska, dostawca rozwiązań bezpieczeństwa IT, informuje o otrzymaniu prestiżowego wyróżnienia "Symbol Innowacji w Informatyce 2017" przyznanego przez redakcję "Monitora Rynkowego" w "Dzienniku Gazecie Prawnej" oraz "Monitora Biznesu" w "Rzeczpospolitej".

Od siedmiu lat redakcja "Monitora Rynkowego" w "Dzienniku Gazecie Prawnej" oraz "Monitora Biznesu" w "Rzeczpospolitej" wyróżnia Symbolami i EuroSymbolami wybitne firmy, jednostki naukowe, samorządy, spółdzielnie i instytucje kulturalne. Laureatów łączą wspólne wartości, znakomita polityka zarządzania i jakości, rozwój innowacyjności oraz aktywność w przestrzeni społecznej.

Przyznając firmie Kaspersky Lab Polska sp. z o.o. wyróżnienie "Symbol Innowacji w Informatyce 2017", kapituła doceniła spółkę jako jednego z najszybciej rozwijających się innowatorów w dziedzinie rozwiązań zabezpieczających przed szkodliwym oprogramowaniem, atakami internetowymi oraz zaawansowanymi cyberzagrożeniami wymierzonymi w firmy, przemysł i infrastrukturę krytyczną.

Na zdjęciach: Andrzej Pilarz, prezes Kaspersky Lab Polska sp. z o.o., podczas odbierania wyróżnienia "Symbol Innowacji w Informatyce".
Fot.: Tomasz Griessgraber.

Kaspersky Lab Polska sp. z o.o. - polska firma współpracująca z grupą kapitałową Kaspersky Lab - aktywnie funkcjonuje od 2001 r., dostarczając rozwiązania tworzone przez międzynarodowy zespół ekspertów, zapewniające bezpieczeństwo systemów informatycznych niezależnie od wektora i pochodzenia ataku. Z dwoma biurami - w Warszawie i Częstochowie - Kaspersky Lab Polska zatrudnia ponad 50 specjalistów. Polska spółka od początku postawiła na profesjonalną obsługę swoich klientów, organizując rozbudowane zespoły analityków zagrożeń oraz wsparcia technicznego (obecnie dział pomocy technicznej Kaspersky Lab Polska funkcjonuje 24 godziny na dobę / 7 dni w tygodniu), a także na rozwój profesjonalnych serwisów internetowych. Firma kładzie duży nacisk na edukację użytkowników, publikując wiele materiałów, które pozwalają na zaznajomienie się z podstawami współczesnych cyberzagrożeń i metodami walki z nimi.

Informację można wykorzystać dowolnie z zastrzeżeniem podania firmy Kaspersky Lab jako źródła.

Wszystkie informacje prasowe Kaspersky Lab Polska są dostępne na stronie https://www.kaspersky.pl/nowosci.