23 października 2017

Wspierany przez Kaspersky Lab Polska kickboxer Paweł Biszczak obronił pas mistrzowski federacji FEN

W sobotę 14 października we Wrocławiu odbyła się gala sportów walki Fight Exclusive Night, podczas której w walce wieczoru wspierany przez Kaspersky Lab Polska utytułowany kickboxer Paweł Biszczak obronił pas mistrzowski federacji FEN w kategorii wagowej do 77 kg w formule K-1.

Paweł Biszczak zmierzył się w walce wieczoru ze Słowakiem Igorem Danisem. Początkowo walka miała spokojny przebieg - zawodnik ze Słowacji wydawał się kontrolować przebieg starcia, wymierzając liczne kopnięcia. Finałowa akcja miała miejsce w połowie pierwszej odsłony. Biszczak zepchnął przeciwnika pod siatkę i serwował kolejne uderzenia. Danis chcąc zaatakować podbródkowym, opuścił ręce, co błyskawicznie zauważył Polak, który mocnym sierpem znokautował przeciwnika.

Paweł Biszczak po obronie pasa mistrzowskiego federacji FEN

Kaspersky Lab Polska aktywnie angażuje się we wspieranie i promowanie sportów walki w Polsce. Poza sponsoringiem Pawła Biszczaka firma wspiera Polski Związek Kickboxingu, a także była głównym sponsorem zawodowej gali K-1 "Bitwa pod Legnicą".

Skrót walki Biszczak - Wierzbicki jest dostępny na stronie http://www.polsatsport.pl/film/pawel-biszczak-igor-danis-skrot-walki_6529937.

Informację można wykorzystać dowolnie z zastrzeżeniem podania firmy Kaspersky Lab Polska jako źródła.

Wszystkie informacje prasowe Kaspersky Lab Polska są dostępne na stronie https://kaspersky.pl/nowosci.