4 października 2016

Kaspersky Lab Polska świętuje 15-lecie działalności

Kaspersky Lab Polska sp. z o.o. aktywnie działa na polskim rynku od 15 lat, dostarczając rozwiązania bezpieczeństwa IT. Z tej okazji 23 września 2016 r. firma zorganizowała galę urodzinową w Kopalni Soli "Wieliczka". W trakcie wydarzenia, które zgromadziło ponad 120 osób, 15 firm zostało uhonorowanych wyróżnieniami "Partner Piętnastolecia".

Firma Kaspersky Lab Polska powstała za sprawą Andrzeja Pilarza, obecnego prezesa zarządu, i aktywnie działa na polskim rynku od 15 lat, dostarczając rozwiązania zapewniające bezpieczeństwo systemów informatycznych tworzone przez międzynarodowy zespół ekspertów z Kaspersky Lab. Polskie przedstawicielstwo odegrało bardzo ważną rolę w sukcesie całej korporacji - w czasie gdy produkty tworzone przez Kaspersky Lab były już dostępne w Polsce, firma ta składała się zaledwie z kilku osób.

Podczas przywitania gości Andrzej Pilarz przypomniał historię rozwoju produktów sygnowanych marką "by Eugene Kaspersky" w Polsce i podziękował wszystkim, którzy wnieśli swój wkład w budowanie Kaspersky Lab Polska. Szczególnie zostały uwzględnione osoby, które od samego początku pomagały w osiągnięciu obecnej pozycji firmy na rynku: Jacek Klajn (księgowość), Piotr Kupczyk (dyrektor biura komunikacji z mediami), Adam Kurek (dyrektor ds. IT), Bartosz Prauzner-Bechcicki (dyrektor ds. sprzedaży) oraz Adam Kulski (dyrektor ds. marketingu). W swoim przemówieniu Jewgienij Kasperski, dyrektor generalny Kaspersky Lab, omówił współczesny krajobraz cyberzagrożeń oraz jego ewolucję na przestrzeni 15 lat.

Andrzej Pilarz, prezes Kaspersky Lab Polska, oraz Jewgienij Kasperski, dyrektor generalny Kaspersky Lab,
witają gości gali urodzinowej

Galę urodzinową zorganizowano w wyjątkowym miejscu - w Kopalni Soli "Wieliczka". Wydarzenie zgromadziło ponad 120 osób, łącznie z partnerami i dystrybutorami, przedstawicielami mediów oraz kluczowymi pracownikami Kaspersky Lab Polska. Imprezę poprowadziła Pani Beata Tadla, a wieczór uświetnił nastrojowy koncert zespołu Anny Marii Jopek.

Partnerzy i dystrybutorzy, którzy swoją pracą pokazali, jak skutecznie zdobywać rynek, otrzymali wyróżnienia "Partner Piętnastolecia". Powędrowały one do piętnastu firm, które znacząco wyróżniły się na przestrzeni 15 lat działalności Kaspersky Lab Polska: AB SA, ACTION SA, ARKANET, AT Computers sp. s.c., CBIT sp. z o.o., Gold.pl sp. z o.o., home.pl SA, ITEKOM, ITXON sp. z o.o., MARKEN Systemy Antywirusowe, Miecz Net, POINT sp. z o.o., A.P.N. Promise SA, Technologie Internetowe SA oraz YAMO sp. z o.o.

Po zakończeniu części oficjalnej goście gali bawili się do późnych godzin nocnych w luźnej atmosferze przy akompaniamencie DJ-a.

Informacja dla mediów

Jeżeli potrzebują Państwo więcej informacji na temat Kaspersky Lab Polska lub są Państwo zainteresowani przeprowadzeniem wywiadu z kadrą zarządzającą firmy, prosimy o kontakt z działem prasowym Kaspersky Lab Polska: prasa@kaspersky.pl.

Informację oraz załączone zdjęcia można wykorzystać dowolnie z zastrzeżeniem podania firmy Kaspersky Lab Polska jako źródła.

Wszystkie informacje prasowe Kaspersky Lab Polska są dostępne na stronie http://www.kaspersky.pl/nowosci.