16 maja 2001

Zespół redakcyjny poleca: Kaspersky Anti-Virus otrzymał dwie kolejne, międzynarodowe nagrody.

Kaspersky Lab, międzynarodowa firma tworząca oprogramowanie antywirusowe otrzymała dwie nagrody. Zostały one nadane przez dwa międzynarodowe, znane magazyny komputerowe: brytyjski magazyn Personal Computing World (PCW) i hiszpański Computer Idea. Programy Kaspersky Lab zostały wybrane przez oba magazyny jako najlepsze programy antywirusowe.

W maju, magazyn Computer Idea przeprowadził testy 2 programów antywirusowych :Panda Antivirus (lokalny lider tego typu oprogramowania) oraz Kaspersky Anti-Virus. Przeprowadzono wiele testów, z których jednoznacznie wynika, iż KAV jest bezkonkurencyjny. Pomimo, że dziennikarze magazynu dopuścili się wielu przekłamań.

PCW-jest jednym z cieszących się największym uznaniem magazynów komputerowych w Wielkiej Brytanii. W przeprowadzonych przez PCW testach udział wzięło 10 najbardziej popularnych programów antywirusowych w Wielkiej Brytanii: Command Anti-virus, InoculateIT, McAfee VirusScan, Norman Data Defense, Sophos, F-Secure, Trend Micro, Symantec, Frisk, and Kaspersky Anti-Virus.

Jako najważniejsze powody przyznania nagrody dla Kaspersky Anti-Virus, jury wymienia: doskonałą pomoc techniczną i serwis , oraz pełną automatyzację operacji wykonywanych przez program.

"Znane na całym świecie magazyny komputerowe potwierdzają wysoką pozycję programu Kaspersky Anti-Virus " komentuje sukces Natalia Kaspersky -CEO Kaspersky Lab. "Ciągle śledzimy tendencje w rozwoju wirusów i dostosowujemy nasz produkt wykorzystując najnowsze technologie informatyczne. Cieszymy się, że nasz produkt cieszy się uznaniem wśród profesjonalistów."