9 marca 2015

Wspierany przez Kaspersky Lab Polska kickboxer Paweł Biszczak zwyciężył na gali FEN 6 we Wrocławiu

W ubiegły piątek we Wrocławiu odbyła się gala sportów walki Fight Exclusive Night 6 Showtime, podczas której jedną z najważniejszych walk (w formule K-1) był pojedynek wspieranego przez Kaspersky Lab Polska Pawła Biszczaka z Belgiem Zakarią Baitarem. Po trzech efektownych rundach Paweł Biszczak zwyciężył jednogłośnie na punkty.

W pierwszej rundzie Polak nastawił się przede wszystkim na atak, jednak ta strategia nie przyniosła oczekiwanych efektów. Druga runda w wykonaniu Pawła Biszczaka była bardziej defensywna, jednak zdołał on zmęczyć przeciwnika silnymi i efektownymi kopnięciami. W trzeciej rundzie Belg nie był w stanie uchwycić Biszczaka, który kontrolował sytuację do samego końca walki.

Skrót walki Biszczak - Baitar jest dostępny na stronie http://www.polsatsport.pl/Film/Pawel-Biszczak-Zakaria-Baitar-Skrot-Walki_6259816/index.html.

Więcej informacji o Pawle Biszczaku znajduje się na jego oficjalnym fanpage’u na Facebooku.

Kaspersky Lab Polska aktywnie angażuje się we wspieranie i promowanie sportów walki w Polsce. Poza stałym sponsoringiem Pawła Biszczaka firma była sponsorem wyjazdu polskiej reprezentacji na mistrzostwa świata WAKO w kickboxingu do Brazylii w 2013 r. oraz głównym sponsorem zawodowej gali K-1 „Bitwa pod Legnicą”.

Informację można wykorzystać dowolnie z zastrzeżeniem podania firmy Kaspersky Lab jako źródła.

Wszystkie informacje prasowe Kaspersky Lab Polska są dostępne na stronie http://www.kaspersky.pl/news.