12 stycznia 2015

Wspierany przez Kaspersky Lab Polska kickboxer Paweł Biszczak zwyciężył na gali FEN 5 w Lublinie

W ubiegły weekend w Lublinie odbyła się gala sportów walki Fight Exclusive Night 5 Cuprum Heroes, podczas której walką wieczoru (w formule K-1) był pojedynek wspieranego przez Kaspersky Lab Polska Pawła Biszczaka z Portugalczykiem Janu Cruzem. Paweł znokautował swojego przeciwnika w pierwszej rundzie.

Walka wieczoru między Pawłem Biszczakiem a Janu Cruzem rozpoczęła się od wymiany mocnych ciosów. Już na początku Portugalczyk poważnie trafił Pawła, jednak po kilkunastu sekundach zawodnik z Legnicy wymierzył bardzo mocne kopnięcie i zakończył starcie poprzez nokaut.

Więcej informacji o Pawle Biszczaku znajduje się na jego oficjalnym fanpage’u na Facebooku.

Kaspersky Lab Polska aktywnie angażuje się we wspieranie i promowanie sportów walki w Polsce. Poza stałym sponsoringiem Pawła Biszczaka firma była sponsorem wyjazdu polskiej reprezentacji na mistrzostwa świata WAKO w kickboxingu do Brazylii w 2013 r. oraz głównym sponsorem zawodowej gali K-1 „Bitwa pod Legnicą”, gdzie po raz pierwszy w Polsce walka wieczoru była jednocześnie rundą eliminacyjną do Grand Prix Rosji 2013. Podczas gali obyły się także dwie walki o pas międzynarodowego mistrza Polski.

Informację można wykorzystać dowolnie z zastrzeżeniem podania firmy Kaspersky Lab jako źródła.

Wszystkie informacje prasowe Kaspersky Lab Polska są dostępne na stronie http://www.kaspersky.pl/news.