21 lipca 2014

Kaspersky Lab Polska sponsorem głównym X Akademickich Mistrzostw Świata w Łucznictwie

Firma Kaspersky Lab Polska sp. z o.o. była sponsorem głównym X Akademickich Mistrzostw Świata w Łucznictwie, które odbyły się w dniach 2-5 lipca 2014 r. w Legnicy.

Jubileuszowe mistrzostwa zgromadziły największą liczbę uczestników w historii tej imprezy - udział wzięło 206 studentów-sportowców z 32 krajów (między innymi ekipy z Korei, Meksyku, Holandii, Malezji, Turcji, Japonii oraz Stanów Zjednoczonych).

Klasyfikację medalową wygrali zawodnicy z Korei Południowej (7 medali - 4 złote, 2 srebrne , 1 brązowy), przed Meksykiem (5 medali - 2 złote, 3 srebrne) i Tajwanem (3 medale - 2 złote, 1 srebrny). Jedynym medalem zdobytym przez Polaków było srebro wywalczone przez Macieja Fałdzińskiego w łuku klasycznym.

Kolejnym wydarzeniem, w którym Kaspersky Lab Polska będzie sponsorem głównym, będzie IV runda Pucharu Świata w Łucznictwie, która odbędzie się w dniach 5-10 sierpnia 2014 r. we Wrocławiu.

Informację można wykorzystać dowolnie z zastrzeżeniem podania firmy Kaspersky Lab jako źródła.

Wszystkie informacje prasowe Kaspersky Lab Polska są dostępne na stronie http://www.kaspersky.pl/news.