23 września 2013

Kaspersky Lab Polska partnerem szczytu klimatycznego ONZ - COP19/CMP9

Kaspersky Lab Polska informuje o znalezieniu się w gronie 12 partnerów szczytu klimatycznego ONZ COP19/CMP9 organizowanego przez Rząd RP w listopadzie br. Firma zapewni bezpieczeństwo wszystkich komputerów wykorzystywanych w ramach tego wydarzenia.

Konferencja ONZ w sprawie zmian klimatu to najważniejsze i największe forum współpracy w obszarze globalnej polityki klimatycznej. Dla Polski jako gospodarza będzie to też największe wydarzenie międzynarodowe w tym roku. W listopadzie na prawie 2 tygodnie przyjedzie do Warszawy około 10 tys. uczestników, w tym politycy z blisko 200 państw ONZ, przedstawiciele organizacji pozarządowych i biznesu.

Jako partner wydarzenia Kaspersky Lab Polska zadba o bezpieczeństwo wszystkich komputerów wykorzystywanych w trakcie konferencji. Firma zajmie się także wdrożeniem i konfiguracją ochrony. Prezes Kaspersky Lab Polska odebrał certyfikat partnera z rąk Ministra Środowiska Marcina Korolca na konferencji prasowej, która odbyła się w Warszawie 16 września 2013 r.

„Kaspersky Lab Polska popiera działania związane z ekologią oraz ogólną dbałością o środowisko naturalne, w związku z czym jesteśmy dumni, że mamy możliwość wspomóc tak ważne wydarzenie, jakim bez wątpienia jest szczyt klimatyczny COP19/CMP19. Dominującym kolorem w naszych firmowych barwach jest zielony, dbamy o czystość środowiska cyfrowego na całym świecie i dlatego cieszymy się, że możemy zaangażować się w przedsięwzięcie, które przenosi te wartości do zupełnie innego wymiaru – na tematykę czystego środowiska naturalnego” – powiedział Andrzej Pilarz, prezes Kaspersky Lab Polska sp. z o.o.

Więcej informacji o szczycie klimatycznym COP19/CMP9 znajduje się na stronie http://www.cop19.gov.pl/strona-glowna. Pełna lista partnerów szczytu jest dostępna na stronie http://www.cop19.gov.pl/partnerzy.

Informacje o Kaspersky Lab Polska sp. z o.o.

Kaspersky Lab Polska sp. z o.o. działa w ramach grupy kapitałowej Kaspersky Lab, jednego z najszybciej rozwijających się producentów rozwiązań bezpieczeństwa IT na świecie*. Jako polskie przedstawicielstwo Kaspersky Lab firma Kaspersky Lab Polska sp. z o.o. istnieje od 2000 r. Od początku firma stawia na profesjonalny rozwój swoich serwisów internetowych oraz na budowanie silnej sieci partnerów i dystrybutorów w całej Polsce.

Kaspersky Lab Polska sp. z o.o. kładzie duży nacisk na edukację użytkowników komputerów i internetu. Firma publikuje wiele artykułów merytorycznych, które pozwalają nawet niezaawansowanym użytkownikom na zaznajomienie się z podstawami współczesnych zagrożeń cybernetycznych i metodami walki z nimi.

Więcej informacji o firmie znajduje się na stronie www.kaspersky.pl.

Informację można wykorzystać dowolnie z zastrzeżeniem podania firmy Kaspersky Lab jako źródła.

Wszystkie informacje prasowe Kaspersky Lab Polska są dostępne na stronie http://www.kaspersky.pl/news.

* Firma uplasowała się na czwartym miejscu w rankingu IDC „Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor, 2012”. Ranking ten został opublikowany w raporcie IDC „Worldwide Endpoint Security 2013-2017 Forecast and 2012 Vendor Shares” (IDC #242618, sierpień 2013). W raporcie producenci oprogramowania zostali uszeregowani według wysokości dochodów ze sprzedaży rozwiązań bezpieczeństwa punktów końcowych w 2012 r.