13 kwietnia 2012

Kaspersky Lab publikuje uaktualnioną wersję narzędzia Flashfake Removal Tool

Kaspersky Lab informuje o pomyślnym usunięciu błędu w darmowym narzędziu Kaspersky Flashfake Removal Tool. Błąd zgłoszono 12 kwietnia o godzinie 14:40 polskiego czasu.

Nowa wersja narzędzia, w której usunięto błąd, została opublikowana 13 kwietna o godzinie 1:30 w nocy.

Aby sprawdzić, czy użytkowany komputer Mac jest zainfekowany trojanem FlashFake oraz pobrać narzędzie Kaspersky Flashfake Removal Tool i wyleczyć komputer, wystarczy odwiedzić stronę www.flashbackcheck.com.

Wszystkich użytkowników, którzy napotkali jakiekolwiek problemy podczas korzystania z narzędzia Kaspersky Flashfake Removal Tool zachęcamy do kontaktu z naszym działem pomocy technicznej: pomoc@kaspersky.pl.

Kaspersky Lab przeprasza użytkowników za wszelkie niedogodności, z jakimi mogli się zetknąć podczas korzystania z narzędzia Kaspersky Flashfake Removal Tool. Firma dokłada wszelkich starań, aby dostarczać narzędzia pozwalające użytkownikom na usuwanie zagrożeń z komputerów i będzie w dalszym ciągu doskonaliła wewnętrzne procedury, aby uniknąć podobnych problemów w przyszłości.