10 listopada 2009

Kaspersky Anti-Virus 2010 zdobywa najwyższe wyróżnienie organizacji AV-Comparatives

Kaspersky Anti-Virus 2010 nagrodzony wyróżnieniem Advanced+

Kaspersky Lab informuje, że Kaspersky Anti-Virus 2010 pomyślnie przeszedł rygorystyczny test uznanej, niezależnej austriackiej organizacji AV-Comparatives, otrzymując pochlebne oceny.

We wrześniu 2009 roku eksperci z AV-Comparatives porównali 16 najpopularniejszych rozwiązań antywirusowych, a następnie opublikowali wyniki tego testu. Organizacja sprawdziła skuteczność wszystkich rozwiązań przy użyciu 10 próbek znanych szkodliwych programów, w tym NetSky, RJump, Rustock oraz ZBot. Próbki te zostały dokładnie wyselekcjonowane, aby zbadać pełne możliwości każdego produktu.

Kaspersky Anti-Virus 2010 wykrył i usunął wszystkie szkodliwe programy z zainfekowanego komputera, zdobywając najwyższe wyróżnienie AV-Comparatives - Advanced+.

Najnowsze produkty firmy Kaspersky Lab przeznaczone dla użytkowników indywidualnych, Kaspersky Anti-Virus 2010 oraz Kaspersky Internet Security 2010, zapewniają przełomową ochronę IT. Kaspersky Internet Security 2010 jest wyposażony w unikatowe funkcje, takie jak: zaawansowana technologia kontroli aplikacji HIPS, która przydziela współczynnik zagrożenia nieznanym wcześniej szkodliwym programom; innowacyjny system dystrybucji Kaspersky Security Network; technologia wirtualizacji Safe Run zapewniająca bezpieczne środowisko, w którym można uruchomić podejrzane aplikacje. Kaspersky Anti-Virus 2010 zawiera skuteczne technologie zwalczające szkodliwe oprogramowanie, które cieszą się zaufaniem milionów ludzi na całym świecie.

Więcej informacji o produktach Kaspersky Lab z linii 2010 można znaleźć tutaj: http://www.kaspersky.pl/2010.