2 kwietnia 2009

Kaspersky Lab Polska na IT Academic Day 2009

Kaspersky Lab Polska po raz kolejny bierze udział w konferencjach z cyklu IT Academic Day, które koordynowane są przez Grupy.NET i Grupy IT przy współpracy z firmą Microsoft.

IT Academic Day 2009 to największe w Polsce konferencje organizowane w trybie “przez studentów dla studentów". W trakcie wydarzenia studenci oraz zaproszeni prelegenci z firm zewnętrznych (w tym Kaspersky Lab Polska) prezentują najnowsze trendy z dziedziny IT.

Podczas konferencji specjaliści z firmy Kaspersky Lab Polska przedstawią, w jaki sposób można skutecznie walczyć z wirusami wykorzystując jedynie narzędzia, jakie wbudowane są w system operacyjny Windows. Jedynym z głównych bohaterów będzie bardzo popularny ostatnimi czasy robak Kido, znany również jako Conficker, Downadup oraz Downup.

Firmę Kaspersky Lab Polska reprezentować będą:

• Robert Kapuściński (dyrektor ds. technicznych)
  • Paweł Łukasik (szef działu pomocy technicznej)
  • Marta Janus (analityk szkodliwego oprogramowania)
  • Grzegorz Tłuczek (inżynier pomocy technicznej)
  • Mariusz Chwała (inżynier pomocy technicznej)

Firma Kaspersky Lab Polska jest fundatorem atrakcyjnych nagród w postaci: oprogramowania antywirusowego, pendrive-ów, polarów oraz koszulek.

Przedstawiciele firmy Kaspersky Lab będą obecni, między innymi, na następujących konferencjach:

• 02.04.2009 – Warszawska Wyższa Szkoła Informatyki
  • 22.04.2009 – Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • 22.04.2009 – Akademia Jana Długosza w Częstochowie
  • 28.04.2009 – Wojskowa Akademia Techniczna w Warszawie
  • 27-29.04.2009 – Katolicki Uniwersytet Lubelski

Szczegółowe informacje dotyczące konferencji IT Academic Day 2009 będą sukcesywnie publikowane na portalu www.codeguru.pl/wydarzenia.