22 sierpnia 2008

Kaspersky Anti-Virus for File Server teraz dostępny w wersji pudełkowej

Kaspersky Lab, producent rozwiązań do ochrony danych, informuje o wprowadzeniu na rynek produktu Kaspersky Anti-Virus for File Server w wersji pudełkowej.

Zakupując wersję pudełkową produktu Kaspersky Anti-Virus for File Server, klient otrzyma płytę CD z oprogramowaniem, certyfikat autentyczności z kodem aktywacyjnym, skróconą instrukcję: Kaspersky Anti-Virus for File Server – szybki start oraz Umowę licencyjną. Ochrona antywirusowa współdzielonych zasobów plikowych jest bardzo ważna, ponieważ jeden zainfekowany obiekt znajdujący się na serwerze może spowodować infekcję wszystkich stacji roboczych w firmowej sieci. Odpowiednia ochrona serwerów plików nie tylko zabezpiecza użytkowników i ich cenne dane, ale również eliminuje niebezpieczeństwo przeniknięcia wirusów do kopii zapasowych plików, co może spowodować wielokrotne epidemie wirusów i inne incydenty.

Kaspersky Anti-Virus for File Server zapewnia skuteczną ochronę serwerów plików działających pod kontrolą systemów Microsoft Windows, Novell NetWare, Linux oraz Samba przed wszelkimi rodzajami szkodliwego oprogramowania, łącznie z wirusami, trojanami i oprogramowaniem spyware. Produkt Kaspersky Anti-Virus for File Server w wersji pudełkowej dostępny jest w sprzedaży od 18 sierpnia 2008 r. w cenie 915 zł (cena netto jednej licencji). Licencja obejmuje ochronę 1 serwera plików przez okres 1 roku. W ramach licencji dostępna jest ochrona z wykorzystaniem:
  • Kaspersky® Anti-Virus for Windows Server
  • Kaspersky® Anti-Virus for Novell Netware
  • Kaspersky® Anti-Virus for Linux File Server
  • Kaspersky® Anti-Virus for Samba Server
Więcej informacji na temat produktu Kaspersky Anti-Virus for File Server można znaleźć na stronie: