3 kwietnia 2008

Kaspersky Lab zaprasza na RSA Conference 2008

Kaspersky Lab, producent rozwiązań do ochrony danych, zaprezentuje swoje rozwiązania do ochrony punktów końcowych oraz rozwiązania hostingowe na stoisku nr 1145 podczas konferencji RSA Conference 2008 w San Francisco, która odbędzie się w dniach 7-11 kwietnia. Ponadto przedstawiciele firmy podzielą się swoją wiedzą z zakresu bezpieczeństwa podczas dwóch dyskusji.

Rozwiązania firmy Kaspersky Lab służące do ochrony punktów końcowych zabezpieczają system plików komputera, pocztę e-mail oraz ruch internetowy przed znanymi i nowymi wirusami, szkodliwym oprogramowaniem, próbami kradzieży internetowej, spamem, atakami hakerów oraz innymi potencjalnymi zagrożeniami ze strony szkodliwego oprogramowania.

Na stoisku nr 1145 firma Kaspersky Lab zaprezentuje następujące rozwiązania do ochrony punktów końcowych:

• Nowość! Kaspersky Mobile Security: unikatowa oferta łącząca zabezpieczenia przed kradzieżą z wyróżnianą nagrodami, opracowaną przez firmę Kaspersky Lab technologią ochrony przed szkodliwymi programami dla smartfonów z obsługą SMS/MMS działających pod kontrolą systemów operacyjnych Windows Mobile lub Symbian.
  • Kaspersky Internet Security: wyróżniany nagrodami produkt przeznaczony do użytku domowego i małych biur, wyposażony zarówno w proaktywne jak i tradycyjne technologie, osobistą zaporę sieciową, filtr antyspamowy oraz ochronę rodzicielską w celu zapewnienia komputerom ochrony przed wszystkimi rodzajami szkodliwego oprogramowania, łącznie z wirusami, robakami, trojanami, spyware, adware, spamem, hakerami i innymi cyberzagrożeniami.
  • Kaspersky Anti-Virus for Workstations: zapewnia scentralizowaną ochronę wszystkich stacji roboczych w sieci korporacyjnej oraz użytkowników zdalnych.
  • Kaspersky Anti-Virus for File Servers: chroni dane przechowywane na serwerach plików (łącznie z najnowszymi wersjami x64) przed wszystkimi typami szkodliwych programów.
  • Kaspersky Administration Kit: narzędzie to, zaprojektowane z myślą o spełnieniu wymagań sieci dowolnego rozmiaru i złożoności, umożliwia centralne zarządzanie sieciami, obejmując również zdalny dostęp oraz użytkowników laptopów.

Na stoisku nr 1145 zaprezentowane zostanie również rozwiązanie hostingowe opracowane przez Kaspersky Lab:

• Nowość! Kaspersky Hosted Security Services: wykorzystuje opracowaną przez Kaspersky Lab, wyróżnianą nagrodami technologię ochrony przed szkodliwym oprogramowaniem i spamem, która stanowi swego rodzaju "strażnika przy bramie", zapewniając opłacalną ochronę danych i infrastruktury.

Ponadto, w toczonych podczas konferencji dyskusjach udział wezmą: Eugene Kaspersky, współzałożyciel i dyrektor generalny Kaspersky Lab, oraz Tom Bowers, starszy specjalista ds. bezpieczeństwa z amerykańskiego oddziału Kaspersky Lab:

Wtorek, 8 kwietnia, godz. 15:00: Tom Bowers, starszy specjalista ds bezpieczeństwa, poprowadzi dyskusję zatytułowaną: Cybercrime and Malware: Getting Down to Business."Cyberprzestępczość to teraz ekskluzywny biznes: incydenty takie jak te, których ofiarą padły firmy TJX i Ameritrade, pokazują, że zamiast przeprowadzać efekciarskie ataki, jak te znane nam z przeszłości, hakerzy potrafią wykraść ukradkiem konkretne dane. Ponieważ cyberprzestępczość staje się prawdziwym przemysłem skierowanym przeciwko firmom, uczestnicy dyskusji będą zastanawiali się, w jaki sposób można przenieść dzisiejszy dialog dotyczący zagrożeń bezpieczeństwa poza dziedzinę IT, tak aby obejmował również - i chronił - aspekty biznesowe.

Środa, 9 kwietnia, godz. 8:00: Eugene Kaspersky, współzałożyciel i dyrektor generalny Kaspersky Lab weźnie udział w dyskusji Churchill Club Panel zatytułowanej "The Bot Plague: How organized crime has saturated the Internet with sprawling bot networks - and why you should care", moderowanej przez Jona Swartza, reportera dziennika USA Today.

Ponieważ w konferencji będzie uczestniczyło ponad 20 partnerów technologicznych firmy Kaspersky Lab, między innymi Juniper, Blue Coat, BorderWare, Critical Path, Yoggie, to właśnie na partnerach OEM integrujących technologię firmy Kaspersky Lab do swoich własnych zaawansowanych rozwiązań bezpieczeństwa, sieciowych i systemów komunikacji skupimy się podczas imprezy. Zorganizujemy wspólną promocję z naszymi partnerami technologicznymi, wśród których znajdzie się Blue Coat, Borderware, Finjan, Yoggie, Cyberoam oraz Network Box. Każda osoba, która odwiedzi stoisko partnerów OEM firmy Kaspersky Lab otrzyma jako prezent matrioszkę. Matrioszka symbolizuje koncepcję ochrony warstwowej, jaką zapewnia firma Kaspersky Lab oraz jej partnerzy technologiczni. W ramach wspólnej promocji Kaspersky Lab zorganizuje Wielką Loterię, w której do wygrania będzie iPhone.