11 lutego 2008

Kaspersky Lab na IV Kongresie Bezpieczeństwa Sieci

Kaspersky Lab, producent rozwiązań do ochrony danych, wziął udział w IV Kongresie Bezpieczeństwa Sieci, który odbył się w dniach 20-21 lutego 2008 r. w Hotelu Sheraton w Warszawie przy ulicy B.Prusa 2.

Kongres Bezpieczeństwa Sieci organizowany jest co roku przez firmę Software-Konferencje Sp. z o.o., a jego celem jest zapoznanie wszystkich użytkowników sieci z nowinkami wśród produktów zapewniających bezpieczeństwo komputerów. Kongres kierowany jest do osób odpowiedzialnych za strategię i utrzymanie bezpieczeństwa w firmach, administratorów bezpieczeństwa, a także do szerokiego kręgu firm i instytucji wykorzystujących nowoczesne technologie: branży informatycznej, bankowej i finansowej, przemysłu, telekomunikacji oraz administracji i sektora publicznego.

Wykładom towarzyszyła wystawa najnowszych rozwiązań i produktów z zakresu bezpieczeństwa sieci, a także prelekcje ekspertów i gości specjalnych. Kongres był podzielony na trzy części tematyczne zgodnie z prezentowanymi zagadnieniami: Firewall & VPN GigaCon, Network Security Gigacon oraz Secure Mail GigaCon.

W drugim dniu Kongresu prezentację pod tytułem "Jak samodzielnie walczyć z wirusami" poprowadził Robert Kapuściński, dyrektor ds. technicznych z firmy Kaspersky Lab Polska. W wykładzie przedstawione zostały metody pozwalające na eliminowanie bez użycia aplikacji antywirusowych szkodliwych programów zainstalowanych w systemie.

Więcej informacji o Kongresie można znaleźć na stronie: http://www.kongresbezpieczenstwa.org.

Stoisko. Kliknij, aby powiększyć.   Stoisko. Kliknij, aby powiększyć.

Sala konferencyjna. Kliknij, aby powiększyć.   Sala konferencyjna. Kliknij, aby powiększyć.